ponedeljek, 18. januar 2010

46. ZLATA LISICA - Maribor

AUDI FIS SKI WORLD CUP 2009/10, Maribor (SLO)



Poln Trg svobode v središču Maribora, ki so ga najprej ogreli Soul Fingersi .....


..... in miss Slovenije Tina Petelin, je pozdravil najboljše alpske smučarke na svetu, ki so se na snežnem stadionu pod Pohorjem pomerile v veleslalomu za svetovni pokal in 46. Zlato lisico.



Tina Maze, lanska zmagovalka Lisice, je žrebala kot sedma in namenjena ji je bila številka - 7. Njena izjava pred nekaj tisoč gledalci sredi Maribora je bila kratka, toda odločna in zgovorna: "Letos še nisem zmagala!" Torej...



Frau Juta und Herr Peter Kornatz



















Matjaž Kek in .....

..... Goga

Tina Petelin

Fotograf Nenad Vučič - v akciji






Izjava Tine Maze :
"Doma je vedno težko, ko ni vrhunskih rezultatov. Seveda ni prijetno, če ti pred domačim občinstvom ne gre. Vendar pa je treba dvigniti glavo. Nenazadnje je jutri nov dan, slalomska tekma, za katero upam, da bo prinesla meni boljši rezultat in seveda s tem veselje gledalcev."


Matjaž Vrecl







Igor Lukšič in Matjaž Kovačič




Veleslalomska Zlata lisica je postala Kathrin Zettel iz Avstrije, vodilna že iz prvega teka. Suvereno je ohranila prednost pred temovalkami in dokazala, da je ena od najboljših smučark na svetu, ki se bori za končno zmago v veleslalomu to sezono.
Na drugo mesto je prismučala Maria Riesch iz Nemčije, zmagovalka lanske lisičkine kombinacije, ki je bila po prvi veleslalomski vožnji uvrščena na četrto mesto. Tretje mesto s prve vožnje je uspelo v drugi ubraniti Švedinji Anji Paerson, ki uspehe v Mariboru kar niza.

Fotograf Jani Dolinšek

Srečko Vilar in Iztok Kvas



Nedelja, 17. 01.2010 - slalom


Fotograf Marko Madžarac










Sneg ni prestrašil ljubiteljev smučanja. Na Snežni stadion jih je lisičke prišlo bodriti kakšnih osem tisoč. Med najbolj glasnimi so bili navijači Tine Maze.




Fotograf Zoran Flis


Srečko Vilar



Andrej Rečnik

Fotograf Rene Gomolj










Fotograf Daniel Belinger





46. Zlata lisica se je končala s popolnim zmagoslavjem avstrijske smučarke Kathrin Zettel. Avstrijka je sobotni zmagi na Pohorju dodala še slalomski uspeh, slavila pa je tudi v posebnem seštevku Zlate lisice. Za veselje 10 tisoč glave množice v ciljni areni je z drugim mestom poskrbela Tina Maze. Črnjanka je po prvi vožnji bila deveta, na drugi pa je pokazala eno izmed svojih najboljših slalomskih voženj v karieri in napredovala na drugo mesto, kar je njen najboljši slalomski uspeh v svetovnem pokalu. Tretje mesto je osvojila Nemka Maria Riesch, ki je s tem dosežkom prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. V finalno vožnjo se je poleg Mazejeve izmed slovenskih smučark uvrstila še Maruša Ferk, ki je na koncu zasedla 16. mesto.