nedelja, 31. januar 2010

Snowboard - Europa FIS Cup - Paralelni veleslalom


V Mariboru so se deskarji merili v paralelnem veleslalomu za evropski pokal, ki je štel tudi za državno prvenstvo.








































Tako pri moških kot pri ženskah so Avstrijci zabeležili dvojno zmago, pri moških je bil najboljši Anton Unterkofler pred Andreasom Lauseggerjem.....


.....pri ženskah pa Julia Dujmovits pred Sabine Schöffmann.


Državna prvaka sta postala Demšar in Polančeva.



Rok Flander - Snowboard Show

Na Snežnem stadionu pod Mariborskim Pohorjem se je pred skoraj 3.000 gledalci, željnih športa in zabave zgodil že tretji Rok Flander Snowboard Show. Pod žarometi se je za 10.000 evrov veliko nagrado, za katero je poskrbel generalni sponzor dogodka Reiffeisen Bank, udarilo osem odličnih deskarjev na snegu. Ob Roku Flandru so na startu stali še Žan Košir, Jernej Demšar in Izidor Šušteršič ter Avstrijca Benjamin Karl in Andi Prommegger, Francoz Silvan Dofour in Švicar Gilles Jaquet.


Med posameznimi dvoboji profesionalnih deskarjev smo videli še zelo zanimivo tekmo zvezd, na kateri so se pomerili Polona Zupan in Dejan Košir, dva legendarna slovenska deskarja na snegu, nekdanji odlični slovenski smukač in olimpijec Peter Pen in Filip Flisar, potnik na olimpijske igre v Kanadi v disciplini smučarski kros ter aktualna miss Slovenije Tina Petelin in predsednik odbora za deskanje na snegu pri Smučarski zvezi Slovenije Leo Ivanjko.
















Za dobro glasbo so poskrbeli novomeški rokerji Dan D, ki so še dodatno ogreli že tako vroče vzdušje pod Pohorjem.



Rok Flander je ubranil vlogo favorita in v drugem krogu najprej premagal Francoza Dofourja, ki se mu je med nastopom zlomila snežna deska, v finalu pa je po ogorčenem boju ugnal še Avstrijca Benjamina Karla.